Bandmedlemmar

BANDMEDLEMMAR

Tom Tveita

Viktor Olofsson

Sinikka Thörn

Per Johansson

Peter Strandberg

Sinikka Thörn - sång

 

 

Sinikka är uppvuxen i Bollnäs, Hälsingland. Hon flyttade till Göteborg 1985 när hon började Högskolan för Scen och Musik.

 

Har sjungit det mesta, från experimentell vokalmusik till ABBA. Hon har bl.a. sjungit i och komponerat musiken till pjäsen ”Medea” på Göteborgs Stadsteater, samarbetat med skådespelaren Johan Gry och gitarristen Magnus Nyström i den egenproducerade uppsättningen "Jag ska bara leva lite", samarbetat med göteborgsförfattaren Lars Hesslind och pianisten/kompositören Elisabet Engdahl (kapellmästäre i Damorkestern) i kabarén ”De leende orden”, haft en av huvudrollerna i jazzoperan ”Kärleksprojektet”. Sinikka har även sjungit i diverse jazzband genom åren; bl.a. ”Shy Anne”, ”City Lights” och i egna projekt, främst med gitarristen Magnus Nyström och pianisten Bo Wiklund. Hon har även turnérat jorden runt som körsångerska med ”Arrival from Sweden”.

 

Hon har medverkat på ett flertal skivinspelningar både som solist och körsångerska.

 

 

Per Johansson - piano

 

Per är från Österbymo i Östergötland. Är efter diverse musikstudier bosatt i Göteborg sedan 1993. Har sedan dess jobbat med en mängd olika musikkonstellationer inom olika genrer såsom jazz, pop, rock, gospel och världsmusik. Är även ofta anlitad som kapellmästare och arrangör, t.ex. krogshowen R.E.A på Kajskjul 8 i Göteborg och i #Revyn på Lisebergsteatern.

 

Inom jazzgenren har han spelat med lokala Göteborgsgrupper såsom Janne Ersson Big Band, Karin Burman Quartet, WoW och Mobile Mama Jazzband. Är sedan några år en av klubbvärdarna för jazzklubben Nefertitis jamklubb Playhouse.

 

Han har dessutom genom olika frilansjobb kompat bl.a. Rigmor Gustafsson, Claes Janson och Svante Thuresson.

 

 

Viktor Olofsson - gitarr

 

Viktor är bördig från Jönköping men har numera Göteborg som hemmabas.

 

Examinerad improvisationsmusiker och gitarrlärare vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

 

Arbetar för närvarande som frilansgitarrist, producent, studiogitarrist och gitarrpedagog vid Rytmus Musikergymnasium.

 

Viktor har turnérat i Norden, stora delar av Europa och i USA med olika band samt medverkat på ett flertal skivinspelningar.

 

Han spelar bl.a. med Svenska Improvisations, West Coast Big Band, Tobias Hedlund Ensemble, Emanuelle Brandström, Freja Havesang, Gbg gospel, Ulf Normark m.fl.

 

 

Tom Tveita - kontrabas

 

Tom är från Sandefjord i Norge men har numera sin bas i Göteborg sedan 1996. Han har studerat på Rytmisk Linje vid Agder Musikkonservatorium och IE-linjen på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

 

Arbetar idag som musiklärare på estetiska programmet vid Aranäsgymnasiet i Kungsbacka och som frilansande musiker i olika Göteborgsbaserade band och projekt.

 

Han har medverkat på ett antal skivinspelningar, i diverse teater- och musikalproduktioner, på klubbar, i kyrkor, företag och tv-/radioprogram. Har genom åren även ackompanjerat några av Sveriges mest etablerade artister från jazz, pop och musikalscenen.

 

 

Peter Strandberg - trummor

 

Peter kommer ursprungligen från Falkenberg men bor sedan många år tillbaka i Göteborg.

 

Han har spelat med de flesta artister i Sverige. Har även turnérat världen över med olika projekt. Peter är den ende av oss som kan skryta med att ha varit med och vunnit Melodifestivalen 2001.

 

Spelar på allt som genererar rytm.

 

 

 

Foto: Bente Thorsén